Therapie / Coaching

Therapie_205px

We voelen wat we denken.”

Effectief
Cognitieve gedragstherapie is de meest effectieve psychologische behandelmethode voor veel emotionele en gedragsproblemen. Door gestructureerde gesprekken krijgt u zicht op onderliggende gedachten die ten grondslag liggen aan gevoelens die u kunnen belemmeren het leven te leven zoals u dat wil. U kunt leren deze gedachten door allerlei oefeningen “om te buigen” en weer grip te krijgen op uw gedrag.

Praktisch
Het in kaart brengen van problemen, het bedenken en oefenen van ander gedrag en andere gedachtes is een gezamenlijke onderneming. U leert anders tegen moeilijkheden aan te kijken en er anders mee om te gaan door middel van oefeningen en huiswerkopdrachten. Ook buiten de therapiezittingen werkt u actief aan uw herstel doordat de therapie zich richt op concrete problemen. Al na enkele zittingen kunnen er vorderingen gemaakt worden. Gemiddeld neemt een behandeling 10 gesprekken in beslag. Maar soms hebben cliënten genoeg aan 5 gesprekken, en soms zijn er meer dan 15 gesprekken nodig. U geeft zelf aan hoeveel sessies u wenselijk vindt.

Hiernaast ben ik gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen die duurzaam op gewicht willen komen én blijven.

Tarief
Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis. Een sessie kost per 50 minuten € 90,-. De sessies worden niet door de zorgverzekeraars vergoed. Na een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek volgt het intakegesprek.

Wat zijn de voordelen van mijn praktijk?
U kunt meteen terecht en aan de slag. Bij mij staat een persoonlijke en doelgerichte benadering zeer hoog in het vaandel en de privacy is absoluut gewaarborgd. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig en de klachten of problemen worden niet bij een verzekeraar gemeld. Dat betekent dat u in de toekomst niet op een vervelende manier geconfronteerd kan worden met een moeilijke periode in uw leven (denk bijvoorbeeld aan als u een verzekering wilt afsluiten als ondernemer of ZZP-er, of een levensverzekering wil afsluiten).
Mocht een huisarts u hebben doorverwezen, dan zal er alleen een terugkoppeling plaatsvinden als u daar uitdrukkelijk mee akkoord gaat. Verder is er geen wachtlijst, en zijn afspraken in de avond mogelijk.

Sommige mensen kunnen ervoor terugschrikken als zij lezen dat zij de behandeling in mijn praktijk zelf moeten betalen. Verzekeraars hebben besloten dat alleen nog behandelingen bij een GZ-psycholoog vanuit de basisverzekering worden vergoed. Klachten als burn-out, overspannenheid, obesitas, aanpassingsproblemen en werkproblemen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat zijn de verschillen? Inhoudelijk en wat kennis, kunde en ervaring betreft zijn er niet zoveel verschillen. Er zijn goede GZ-psychologen, er zijn goede eerstelijnspsychologen. De keuze voor een psycholoog die je aanspreekt is een belangrijke keuze. Het succes van een behandeling hangt hier in grote mate vanaf.

Comments are closed.

  • Meer informatie

    Voor meer informatie, neem contact met mij op via telefoon: 06 1475 6181 of e-mail.
  • Bezoek

    Praktijk Kirsten
    Henry Dunantlaan 83
    2614 GL Delft